HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

От център на фолклора Разлог става център на театъра

От 24 до 30 юни в Разлог ще се проведат Петите Театрални празници „Звездите на театъра“. През седемте дни на театралното изкуство ще мине парад от звезди като: Калин Врачански, Герасим Георгиев-Геро, Захари Бахаров, Йоана Буковска-Давидова, Владимир Пенев, Камен Донев и още куп величия от театралната сцена.

Петото юбилейно издание стратрира с „Възгледите на един учител за народното творчество“ по Камен Донев, за която постановка билетите са изчерпани. На голямата сцена в НЧ „15.09.1903-1909“ в Разлог ще се играят още „Семеен албум“-автор и режисьор Малин Кръстев, „Бел Ами“, от Ги Дьо Мопасан, поставена на сцена от Юрий Дачев, „Госпожица Юлия“-режисьор Йосиф Сърчаджиев, „Иванов“ от А.П. Чехов, „Дакота“-режисьор Владимир Пенев и „Тайната вечеря на дякона Левски“ от Стефан Цанев, режисирана от Асен Шопов, с която ще бъде закрит театралният фестивал.

Лятото в Разлог е горещо и от към събития. Само преди ден завърши Ирин Пирин-съборът на Югозапада. На него хиляди имаха възможността да се докоснат до много интересни, но почти забравени занаяти, на музейни експозиции, демонстрации по везане на мъниста, кулинарно шоу, изпълнители на народни песни и танцови състави.

От 6 до 20 август ще се проведе Десето юбилейно издание на Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ 2016. Лятната академия подкрепя млади таланти от страната и чужбина, традиционно организира престижни фестивали, изложби, пътуващо лятно кино, четения и други.

На 16 август започва Международният пленер „Разложкото хоро“. Идеята на пленера е да бъдат изрисувани двустранно с акрилни бои 10 дървени плоски женски и мъжки силуети в човешки ръст, като върху тях се  изобразяват фолклорни мотиви (елементи от народни носии, разложки шевици-запески, пейзажни и архитектурни забележителности ), характерни за разложкия край.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *