Съдът даде 10 000 лв. на студентка от ЮЗУ, ранена в катастрофа на път за лекции

Съдът присъди обезщетение от 10 000 лв. на студентка от ЮЗУ за неимуществени вреди, които получила при пътнотранспортен инцидент в Благоевград.

23-годишната Илияна Сегменова пътувала за лекции в лек автомобил „Фиат”, който в района на кръстовището на бул. „Димитър Солунски” и ул. „Александър Стамболийски“ при хотел „Пилевски“ бил блъснат от лек автомобил „Тойота“, управляван от Георги Сегменов.

В резултат на удара студентката била приета с травми в хирургично отделение, които дори и след лечението не отшумели. След като била изписана, в продължение на месеци била неподвижна, имала болки в крака, получила посттравматично разстройство, страхувала се да се качи в кола заради стреса след инцидента. Тя не само че спряла да ходи на лекции, но била неспособна да помага на родителите си от село Долно Осеново при отглеждането на тютюна и пчелите.

Като компенсация за душевните страдания и болки студентката по химия завела иск за 22 000 лв. срещу фирма „Лев инс“, в която виновният за катастрофата шофьор имал заастраховка. Съдия Иван Петков счита за справедлив иска от 10 000 лв. и осъжда застрахователната фирма да го изплати на пострадалото момиче.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *