HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пламнала газова бутилка едва не уби бивша кметица, огънят я “залял”, докато готви

Бившият кметски наместник на дупнишкото село Пиперево Наташа Илиева едва оцеля от пламнала газова бутилка. Тя е с 20% изгаряне на цялото тяло, лечението й ще трае дълго.

Инцидентът стана вчера около 13.30 ч. Наташа Илиева готвила на газов котлон на терасата на семейния апартамент, намиращ се на ул. “Иван Шишман” в Дупница. Мазнината преляла от тигана и попаднала върху пламъка на котлона, като се възпламенила. Огънят „залял” Наташа Илиева, тя има изгаряния по лицето, ръцете и краката. От високата температура е изхвърчал „комарникът” на терасата и пердетата пламнали.

Бързата намеса на огнеборците е предотвратила изгарянето на покъщнината. Те влязоха в апартамента със специално облекло и бутилки с кислород, за да не се обгазят от евентуално изтичане на газ от 20-литровата бутилка. За щастие тя не е избухнала. Ако това се бе случило, няколко апартамента щяха да „хвръкнат” във въздуха, коментираха съседи на семейството.

В момента на инцидента вкъщи е бил и съпругът на Наташа Илиева, който с личния си автомобил веднага я закарал в Спешен център – Дупница. От там по спещност тя е транспортирана с линейка в Клиниката по изгаряния в „Пирогов”. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *