HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пламен Галев отпразнува рожден ден в Дубай, 120 хил. долара пръсна дупнишкия феодал за кефа си

Звездата на руската поп сцена Филип Киркоров е бил гвоздеят в програмата на рождения ден на Пламен Галев, който се е вихрил при изключителни мерки за сигурност в Дубай. Издирваният от Интерпол дупничанин е отпразнувал като истински шейх 48-ия си рожден ден в края на ноември, но чак сега изплуват подробности за пиршеството, разкриват пред „Ретро” приближени на босовете от Дупница, пише Ретро.

Половинката от митичния дует братя Галеви е пръснал най-малко 120 хил. долара на 23 ноември миналата година. Първоначалното желание на Пламен Галев било да му пеят на ухо двамата най-известни изпълнители в България – Лили Иванова и Васил Найденов. Хора на мафиота в София подготвили куфарче с 40 хил. долара и двупосочен билет до Дубай за естрадната прима. Тя категорично отказала да има вземане-даване с криминално проявения дупничанин. Лили се съблазнила от хонорара, но пресметнала, че ако това се разчуе, впоследствие със сигурност ще си има проблеми с властите.

По подобен начин се развили преговорите и с Васил Найденов, с тази разлика, че Кеца се оценил доста по-скъпо от колежката си. Изпълнителят на „Телефонна любов” приел да пътува до емирствата, но при едно условие – да получи банков превод от 100 000 долара.

Макар да е ларж и да не му пука къде и как си харчи парите, сумата не се харесала на рожденика Галев. Тогава много богат руснак, които също живее в Дубай, но законно, за разлика от беглеца от родното правосъдие, направил връзка между Филип Киркоров и оргкомитета по рождения ден на Пламен Галев. Руснакът с български корени обявил тарифа от 60 хил. долара за тричасово шоу, която ВИП рожденикът се съгласил да плати, само и само да има звезда от световна величина на партито си.

Киркоров и екипът му били вкарани в бункера, в който братя Галеви се укриват на границата между Дубай и Абу Даби след жесток обиск, с цел да не бъдат допуснати в него устройства, които биха могли да издадат местоположението им. Киркоров останал шокиран от убежището на бегълците, което било проектирано така, че да издържи не само на огън, но и на земетресение с магнитуд 10 по скалата на Рихтер. Архитекти са категорични, че сградата може да издържи на стрелба със снаряди. Имало и помещение, което било изолирано така, че да не може да бъде подслушвано.

Впечатлен от изявата на Филип Киркоров, рожденикът проявил привичната си щедрост и броил и немалък бакшиш към официално договорения хонорар. Целият масраф по личния празник на мафиота надхвърлил 120 хил. долара. Пламен Галев прахосал зелените банкноти, без въобще да се замисля, още повече че бизнесът му в арабските емирства се е разраснал лавинообразно, доверяват запознати. С днешна дата той и ортакът му въртели сделки за милиони долари с горива, коли и имоти. Твърди се, че бизнесът в страната на шейховете им е бил отстъпен от Христофорос Аманатидис-Таки. Именно Таки бил човекът, който помогнал на дупнишките феодали да стъпят на крака след бягството им от България и да инвестират в доходни начинания скътаните десетки милиони левове.

За последните две години в българските служби са били получавани достатъчно сигнали за местонахождението на Галеви в Дубай, но въпреки това до този момент те остават недосегаеми от родното правосъдие.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *