HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

1000 лв. отнесе 23-г. мъж заради съседски скандал завършил с юмручен бой

Кюстендилец, пребил комшия, ще трябва да плати 1000 лв. глоба и над 500 лв. съдебни разноски. Това решиха съдиите от Районен съд – Кюстендил, след като пред тях се изправиха 23-годишният Даниел Кръстев и съседът му, 31-г. Симеон Йорданов.

Случката е от 5 ноември 2015 г. около 13.30 часа, когато Кръстев нападнал Йорданов и му нанесъл лека телесна повреда. По време на заседанията по делото обаче Кръстев така и не се призна за виновен. Тъй като и двете страни през цялото време държаха, че другият е виновен, се наложи съдебното следствие да изяснява кой крив-кой прав.

От свидетелските показания на съседи и лекари, намесили се в сагата между двамата млади мъже, стана ясно, че Кръстев и Йорданов са съседи и се познават от деца.

В деня на случката бащата на Симеон  помолил свой познат да им помогне да нарежат дърва за зимата. Около 10.30 часа  започнали да режат  дървата с моторна резачка. Към 12.30 часа комшията Даниел  Кръстев влязъл в съседския двор и попитал кога ще приключат, тъй като детето му трябвало да спи. Отговорили му, че имали още около половин час работа. Даниел обаче не им повярвал и се заканил с думите: „Само ако жена ми пак ми се обади, ще видите!”, след което излязъл от двора, а останалите продължили работа.

Нещата продължили мирно и тихо до 13.15 часа, когато Даниел отново нахлул в двора на съседите със закани, че ще счупи резачката. Взел една цепеница и я хвърлил към Симеон, ударил го по главата в областта на лявото слепоочие. Баща му веднага се затичал към Даниел с думите: „Какво направи?”. Разяреният Даниел обаче отново се навел и посегнал да вземе втора цепеница. Симеон си помислил, че този път ще замахне към баща му, поради което се втурнал към комшията и го сграбчил през кръста, след което двамата млади мъже се затъркаляли по земята, нанасяйки си взаимни удари. След около десетминутна схватка Даниел се изправил и напуснал двора на комшиите, качил се в автомобила си и заминал нанякъде.

На мястото на инцидента малко по-късно пристигнали медици и полицаи, извикани от екипа на тел. 112, на който комшиите подали сигнал за сбиването.

В крайна сметка състав на РС – Кюстендил определи, че виновен за сбиването е бил Даниел Кръстев, който ще трябва да се бръкне с над 1500 лв. за глоби и съдебни такси. Пострадалите не поискали и стотинка обезщетение за нанесените им рани, за да има мир по съседски, както обяснили баща и син Йорданови в съдебната зала.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *