Финансист №1 на Кюстендил колабира, обезводнен от жегата

Финансистът на Кюстендилска община Петър Ненчев бе открит припаднал в градинката пред общината. Ненчев излязъл на обедна почивка в 13 ч. и бил открит от служители на кметството малко след 14 ч., паднал на земята до една от пейките.

„Някой беше казал на охраната и ние веднага излязохме отвън и видяхме колегата Ненчев, паднал на земята. Повикахме го по име, той ни чуваше, но не можеше да отреагира. Беше неадекватен. Веднага се обадихме на тел. 112, а линейката пристигна след няколко минути”, разказаха колеги на Ненчев.

Лекари и медицински сестри от болницата в Кюстендил се притекли на помощ на финансиста. След направени му рентгенови снимки и изследвания открили, че П. Ненчев е дехидратиран, а при падането си счупил лявата китка. Освободен е за домашно лечение.

Юлските жеги вкараха над 200 нови пациенти в спешните центрове на Кюстендилска област. Според лекари в Спешния център през последните 3-4 дни рязко се е увеличил броят на пациентите на възраст 45-70 години, които търсят помощ в спешните центрове заради дехидратация. Медиците препоръчват пиенето на около 3 литра вода дневно, а възрастните да не излизат навън в следобедните часове, когато е най-горещо.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *