HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

10 трика за лесно стягане на багаж

Oстават ви още няколко дни до излизане в отпуск и както обикновено сте оставили приготвянето на багажа за последния възможен момент. Ето някои трикове, които ще ви помогнат да не забравите най-важното, както и да не носите излишен товар.

Първо си помислете добре от какви и колко дрехи ще се нуждаете по време на почивката си. После сложете в куфара само половината от тях. Подберете дрехи, които се комбинират помежду си, и почти никога такива, които не пасват на останалите. Вземете

повече тениски и тишърти вместо поли и панталони

За петдневна екскурзия едва ли ще се нуждаете от 5 ризи, 3 чифта панталони или дънки и няколко поли. Обикновено куфара, който може да вземете, ако летите със самолет, побира два чифта дънки, две връхни дрехи, две рокли и пет тениски. 

Сгънете на руло тишъртите и другите дрехи, които се мачкат по-трудно.

 

Постарайте се това да е и облеклото, което ще вземете, дори да пътувате със семейния автомобил.

Втората стъпка е да подберете дрехи от естествени материи

като памук – те по-трудно се мачкат и са подходящи за различни цели (например може да ползвате клина за йога вместо долнище на пижама). 

 

Навийте на руло по-меките дрехи, а по-твърдите сгънете прилежно.

Бельо, тишърти, дънки, памучни панталони ще се намачкат по-трудно, ако са здраво свити на руло, казват експерти. След това ги подредете на дъното на куфара или сака си. Мислете за него като за торта с три блата – свитите на руло дрехи ще бъдат най-долният.

След тях поставете сгънатите дънки, рокли и поли, като започнете от най-дългите. Подредете ги добре едно върху друго, като се стараете да няма празно място около тях. Не забравяйте да закопчаете и копчетата на ризата на яката, за да не се намачка допълнително.

Купчината дрехи покрийте с торбичка за химическо чистене или с някакъв найлонов плик. Това е като ботокс за дрехите ви. Заради хлъзгавата повърхност на чантата сгънатите дрехи не остават достатъчно дълго на едно и също място, за да се намачкат. Още по-добър ще е ефектът, ако поставите

плик между различните слоеве

Най-отгоре поставете дрехите, от които първо ще имате нужда. Като например пижамата, ако пристигате вечер, или банския костюм, ако стигнете на морето сутринта. За да си спестите още място, сложете сутиените си един върху друг. Между чашките им дори бихте могли да съхранявате долното си бельо. 

Пъхнете зарядното и слушалките за телефона в калъфа на очилата.

 

Накрая завийте около катарамата коланите и ги напъхайте в краищата на куфара си.

Що се отнася до обувките, следвайте правилото за тройката – вземете си ежедневни сандали или мокасини, гуменки и чифт високи токчета за излизанията вечер. Заради подметките и токовете обувките заемат доста място, затова за пътя обуйте най-тежкия чифт, а останалите два напъхайте отстрани на сака или куфара. За тях може да изпозлвате найлонови пликчета, които отгоре се затварят.

Разделете различните козметичните продукти в отделни несесери – в един поставете кремовете и лосионите, а в друг – продуктите за коса и пастата за зъби. Напъхайте ги в страничните ъгли на куфара си или в джоба с цип, който е отпред. Най-добре ще е, ако несесерите са прозрачни – така лесно ще се ориентирате, когато определено нещо ви трябва, без да губите време в дълго ровене.

Ако ви се наложи да носите чупливи продукти в багажа си, ги увийте в нещо меко, като например кърпата за плаж. Поставете ги в центъра на сака си и гледайте да има дрехи навсякъде около тях. 

Използвайте найлонови пликове за опаковане на дрехите си. Така те ще се омачкат по-трудно.

 

Пъхнете закачалка в куфара или сака си. Така ще сте сигурни, че и да няма ютия наоколо, можете да изгладите дрехите сравнително прилично. Просто

окачете намачканата дреха на закачалката и я вземете със себе си в банята, докато вземате душ

Парите ще свършат останалата работа.

Сложете зарядното за телефона и слушалките в калъфа на слънчевите си очила. Така ще ги предпазите от оплитане. По същия начин може да приберете бижутата си по време на пътуване, за да не се надраскат. Интересен трик за колиетата е да ги пъхнете в сламки. Промушете верижката през сламката, след това я закопчайте и така колиетата ви няма да станат на възли. Но ако е много ценно бижуто, по-добре да го сложите по себе си, вместо да рискувате.

Отделете най-важното от общия багаж. Оставете го в ръчния си багаж – дамска чанта, или в чантата на лаптопа си. Така, ако ви притрябва спешно, няма да има нужда да ровите до дъното на сака.24 часа 

Пъхнете колиетата в сламки, за да не се заплетат, докато пътувате.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *