HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Изписват Цвети след месец!

Още около месец ще прекара на легло в “Пирогов” гимнастичката Цвети Стоянова, след което ще бъде изписана вкъщи.
Това заяви пред “България Днес” таткото на пострадалата спортистка – треньорът по бокс Йордан Стоянов-Старото.
Родителят на момичето сподели, че дъщеря му се подобрява с всеки изминал ден, а прогнозите тя да бъде отново пълноценен човек са все по-големи.

“Тъкмо излизам от болницата, досега бях при нея. За жалост не можахме този път много да си поговорим, защото спеше. Лекарите й дават доста лекарства, за да не изпитва болка, в повечето часове е упоена. Когато е будна, говори и е контактна”, поясни бащата Йордан.

Таткото на Цвети, треньорът Йордан Стоянов, чака час по-скоро да изпишат дъщеря му

По думите му неотлъчно до красивата гимнастичка са бабата Цеца, брат й Найден и приятелят й Александър. Съотборничките на Стоянова в момента са на лагер извън София и това е причината да не я посещават през изминалите дни. Лекарите не си позволяват да разпитват Цвети и все още не повдигат въпроса каква е причината за страховития полет от 6-ия етаж на блока. Нещо повече, докторите нямали никакво намерение да я връщат в емоциите от онзи 14 юни, когато момичето скочи от терасата на жилището.

“Вярвам в Господ и във възможностите на лекарите. Думи не намирам, с които да благодаря на специалистите, под чиято опека е тя в момента. Оптимист съм и силно искам всичко да се оправи именно благодарение и на тях. Боли ме само, когато прочета измислици и съчинения по неин адрес. Държа на коректната информация и това е причина да съм доста обран пред медиите. В първите дни след инцидента нито съм се хранил, нито съм спал. В момента съм с една идея по-спокоен, защото медиците дават добри прогнози за нея. Кураж и надежда ми вдъхнаха и лекуващите доктори след направената миналата седмица операция. Всичко е минало както трябва, сега най-важното нещо е да се молим с чисти сърца за здравето на детето ми”, разказа Стоянов. 

Прогнозите на медиците са след около месец спортистката да бъде изписана за домашно лечение

Междувременно приятелят на пострадалата Цвети – футболистът Сашо, за първи път след зловещата случка на 14 юни си позволи да коментира публично случая. “Едно момиче даде всичко най-добро за България, сега е време България да даде всичко най-добро за нея. И както тя се постара да представи България с добра слава, нека сега не петним нейната слава”, призова младежкият национал, който тези дни бе представен като новото попълнение на пловдивския „Локомотив”.

Приятелят на Цветелина – футболистът Сашо, я определи като най-чистото и добро момиче, което е срещал

„Ще ви кажа коя е Цветелина. Тя е най-доброто, най-силното и най-борбеното момиче, което съм срещал. Силен характер с чиста душа. Точно заради това тя и този път ще се пребори и няма да се предаде. Тази борба е не само лична, тази борба е национална. Стискайте палци и се молете!”, написа още Сашо Любенов в личния си Фейсбук.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *