HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Петрички сутеньор, държал проститутки под ключ, отърва затвора, бил невменяем

Окръжен съд – Благоевград прекрати дело срещу петрички сводник заради сериозно психическо заболяване. 44-годишният Ил. Запрев бе осъден на първа инстанция на 3 години затвор и глоба от 10 000 лв. за трафик на проститутки. Той бе признат за виновен, че от 16 февруари до 21 февруари 2012 г. е набирал, транспортирал и приел в дома си за развратни действия две жени, на 23 години и 32 години, от Велинград и Бухово. Жриците на любовта бяха открити в жилищната му кооперация през април 2012 г. в Петрич при полицейска операция, ръководена от софийски ченгета, където постъпил сигналът за държаните под ключ жени.

Сводникът, който се оказа собственик на автосервиз, бе задържан под стража и след 3 месеца престой в следствения арест бе пуснат под парична гаранция от 4000 лв.

В хода на наказателния процес в Районен съд – Петрич се оказа, че проститутката от Велинград вече изтърпява близо 5-годишна присъда в бразилския затвор в Сао Пауло, заради което се наложи да бъдат прочетени показанията от досъдебната фаза. Пред разследващите тя разказала, че за половин месец в Петрич изкарвала над 3500 лв. Добри пари заработвала и когато минала под опеката на петричанина, с когото си делили парсата – 60% за нея, 40% за него. Тя извикала и „колежка“ от Бухово да дойде на петрички терен.

Не след дълго отношенията със сутеньора се влошили, тъй като той вдигнал мизата и им търсил все повече пари, започнал и да ги държи под ключ. Жената потърсила помощ по телефона от свой познат, който подал сигнал в полицията.
През юли 2015 г. петричкият съд осъжда ефективно Ил. Запрев, но той обжалва присъдата в Окръжен съд – Благоевград. Запрев обаче не може да участва на делото, тъй като се оказва, че е постъпил за лечение в специализирано болнично заведение, след като му е поставена диагноза „пароноидна шизофрения“. Според вещото лице, изготвило съдебномедицинската експертиза, заболяването е започнало през март 2012 г., т.е. 1 месец след като бе арестуван. Тъй като е невменяем и не може да участва в съдебно дело, осъдителната присъда на РС – Петрич е отменена, а делото прекратено. Потвърдена е само в частта за веществените доказателства, в която мобилните телефони на обвиняемия се изземват, а на двете проститутки се връщат.

Определението на Окръжен съд подлежи на обжалване пред ВКС. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *