БСП – Благоевград искат главата на зам.кмета Хр. Шопова

„Ако община Благоевград не спази обещанието си до 1 октомври да назначи в бъдещия Център за личностно развитие всичките 28 души, които съкращава поради закриване на Младежкия дом и Центъра по изкуствата, ще поискаме оставката на заместник-кмета по хуманитарните въпроси Христина Шопова”, обявиха вчера на нарочна пресконференция депутатът Кристиан Вигенин, общинският председател на БСП в Благоевград Николай Бошкилов и съветниците Гергана Янчева и Милан Богдански.

Мотивът им е, че около закриването на двете звена, преди да е открит Центърът за личностно развитие, който трябва да обедини в себе си Младежкия дом, Центъра по изкуствата и Обединен детски комплекс, има много неясноти. Новият център ще се създаде след 1 август, после има дълъг период за изготвяне на наредба за прилагане на новия закон, структуриране на центъра, изготвяне на щатно разписание, длъжностни характеристики, всичко това трябва да мине през гласуване в ОбС и затова няма как общината да изпълни обещанието си 28-те съкратени да са на борсата само 2 месеца, след което да бъдат преназначени в новата структура, мотивираха се БСП съветниците.

Според М. Богдански едно от възможните обяснения за преждевременното изпращане хората на борсата е друга точка от същата сесия, с която общината отпуска 250 000 лв. на ансамбъл „Пирин” за купуването на нов автобус и пътуването им до Франция. Съкращавайки 28 души, общината ще спести заплатите им и ще може да ги насочи към ансамбъла, предположи той. „За мен е мистерия и откъде кметът Атанас Камбитов ще намери обещаните 2 млн. лв. на ФК „Пирин“, при условие че в бюджета за отбора са заделени само 650 000 лв.”, каза М. Богдански.   

От Общинската администрация коментираха, че твърденията на БСП активистите са напълно неоснователни. Кметският екип е категоричен, че работни места няма да се закриват и хората от Младежкия дом и от Центъра по изкуствата отново ще бъдат назначени в новия Център за личностно развитие. Казусът подробно бе разискван на сесията на местния парламент в петък, където зам. кметът Хр. Шопова отговори изчерпателно на всички въпроси на общинските съветници и декларира, че всички притеснения, свързани с работните места и хората, са неоснователни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *