HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Гледна точка! ЕС хранилка за политиците, хората плащат цената

Три дни благоевградската търговка Румяна Самарджиева черпи клиентите в магазинчето си за кафе и сладкарски изделия на моста срещу Младежкия дом в Благоевград с бонбони за английския Брекзит, щастлива, че британците декларираха, че искат да напуснат Европейския съюз.

„Още преди 5 години предрекох разпад на ЕС заради политиката на лидерите, които не одобрявам. Това е началото на края! Създаването на ЕС преди години вероятно е било добра кауза, с добри идеи, но сегашните политически лидери тотално сбъркаха политиката и май забравиха, че думата „съюз” означава взаимна помощ, а не намеса в националните политики“, категорична е Р. Самарджиева.

„Евросъюзът в този му вид е обречен, той не защитава отделните държави, а само олигарсите на Европа и Вашингтон, и огромните корпорации. За членството плаща целият български народ, облагодетелстват се 10% , а останалите 90% плащаме удоволствията им. Заради европейските акцизи цигарите от 1,80 лв. скочиха на 5 лв. Т.нар. субсидии отиват у шепа хора, вместо при производителите, които реално изкарват продукция. Нещата са обърнати – който работи, мизерства, който не работи… се храни от евросубсидии. Парите от проекти отиват при организаторите и ония, дето ги пишат, не при работещите. Не може икономиката на една цяла държава да се базира само на субсидии – подхвърлени корички от Брюксел! В този му вид ЕС е обречен и британците първи казаха: „Баста! Не искаме 10% да смучат кръвта на останалите 90%!”.

Това значат резултатите от референдума и Бойко Борисов за едно е прав – че накрая в ЕС ще останем само ние, Румъния и Гърция. Защото можещите държави ще го напуснат, а народите им няма да допуснат още дълго отвън да диктуват как да се развива икономиката им. В деня след референдума по всички телевизии и медии се надговаряха президентът Плевнелиев, външният министър Митов, еврокомисарят Кристалина Георгиева и още куп политици и анализатори да обясняват как ей сега, от утре сякаш, някакви националисти-чудовища щели да се развихрят и едва ли не сме на прага на война, как Камерън не трябвало да повдига изобщо въпроса за референдум и че възрастните британци са „откраднали“ бъдещето на младите.

Защо ли Кр. Георгиева и капацитетите като нея са се вкопчили в кокала „власт“?! Защо политиката се превърна в професия, а депутатството – в доходен бизнес?! И какво е лошото, ако си патриот и националист, не е ли хиляди пъти по-добре от това да си популист и глобалист?! Писна ми да ме убеждават, че да си прост, арогантен, нахален е по-добре, отколкото да си възпитан, образован, учен. Писна ми продажниците, наркоманите и гейовете да се рекламират, а ние, останалите 90%, да се чувстваме виновни, че не искаме да сме като тях. Нима мигрантската вълна не е резултат от сбърканата политика на слаби лидери, които мислят само за джоба и банковата си сметка?!

Смятам, че сме на прага на ново геополитическо разделение на света и началото му бе сложено на 23 юни от британския народ. Затова е крайно време родните ни политици да забравят цвета и партиите, да преценят добре ситуацията, в която навлиза светът, и да преместят пешката в правилната посока. За да не се окажат издухани от новия вятър на промяната!“, категорична е благоевградската търговка Р. Самарджиева.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *