92-ма ужилени от дупнишката пирамида наеха за 24 000 лв. адвокат да съдят държавата и БНБ

92-ма ужилени вложители в „Дупнишка популярна каса“ платиха 24 000 лв. хонорар на столичен адвокат, това обяви пред „Струма“ завлеченият със 100 000 лв. бивш военен Йордан Игов от Дупница. „Ще си търсим парите чрез съда, ще съдим държавата и БНБ за това, че не са упражнили никакъв контрол върху Популярната каса. Събрахме парите за хононар на столичен адвокат, за да съдим държавата, защото Г. Близнаков е на свобода, доколкото ми е известно. Въпреки забраната да напуска държавата е в съседна Гърция и там си живее в гр. Серес, където има къща. Следствието срещу него се проточи. Тези дни е удължено с още два месеца. Жалбата ни е внесена в съда в Кюстендил. Разпределен е и съдия, който да води делото. Чакаме само да се насрочи дата за първото заседание”, заяви разгневен Йордан Игов.

Както “Струма” писа, над 200 души, вложители в „Дупнишка популярна каса”, изгоряха с близо 4,5 млн. лв., след като пирамидата рухна. Управителят на касата Георги Близнаков беше задържан от пловдивски полицаи в Дупница, които го закараха в пловдивския следствен арест. Там той престоя няколко месеца и беше пуснат на свобода, тъй като определеният от закона срок за задържане под стража изтече. Георги Близнаков не се вясва в Дупница, само близките му знаят къде е. Синът му Сотир и снахата са подали няколко жалби в РУП – Дупница, че са обект на закани от вложители и се страхуват за живота си.

В същото време синдик Мария Шукерова продаде хотела на Близнаков в Сапарева баня, но не назова кой е купувачът. Тя разпродаде и имуществото вътре – от вилици и лъжици до плазмени телевизори и хотелско обзавеждане.

Срещу Георги Близнаков се водят дела в Благоевградски районен съд от лица, купили апартаменти в хотела му “Съни Вилидж” в Сапарева баня „на зелено”, но все още чакат Акт 16 за апартаментите и не могат да влязат във владение.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *