HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметът Камбитов открива Държавен индивидуален шампионат по акробатика в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще даде старт на Държавен индивидуален шампионат по акробатика, на който Благоевград е домакин за първи път. В състезанието, което започва в 11:00 часа на 30 юни в зала „Скаптопара“, ще вземат участие над 350 спортисти от 20 клуба от цялата страна. Това стана ясно по време на пресконференция, в която взеха участие генералният секретар на БФСА Николина Христова, националният треньор Драгомир Драганов, председателят на съдийска комисия при БФСА Николай Иванов и управителят на БД „Спортни имоти“ Валери Миков. Състезанието ще бъде в рамките на четири дни.

 „Провеждането на този шампионат в Благоевград е продължение на политиката на кмета на общината д-р Камбитов по отношение развитие на спорта. Многократно сме казвали, че броят на децата, които спортуват в базите, собственост на Община Благоевград расте. Трябва да отбележим, че Общината предоставя базите си на спортните клубове абсолютно безплатно“, констатира Валери Миков.

Гост в Държавен индивидуален шампионат по акробатка е отборът на гръцкия клуб “Олимпиада Ставруполис” Солун, който ще участва с женски двойка и тройка.

В програмата на първия и втория ден, 30 юни и 1 юли, е включено състезанието във възрастите 11-16, 12-18 и 13-19 години – женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки. Те ще играят темпова, балансова и смесена комбинации, в които ще бъдат наградени призовите тройки.

На 2 юли ще бъде състезанието при децата – момчета и момичета във възрастите 6-8 и 9-11 години. В програмата през последния ден, 3 юли, е включено състезанието на груповата акробатика във възрастите 6-12 и 7-13 години – женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки.

По време на Държавното първенство в зала “Скаптопара“, специално за децата на Благоевград на 30 юни от 13:00 ч. организаторите обявяват открита тренировка, в която могат да участват деца от детските градини и основните училища в града.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *