Човешка трагедия! На самотна майка й остават 10 месеца

Самотна майка остава с 10 месеца живот. Толкова са казали, че ще е дълъг животът й, ако не се лекува, медиците. 33-годишната Гергана Павлова от Смолян страда от много рядка болест. Младата майка се нуждае спешно от лечение в чужбина. Необходимите средства са около 10 хиляди лева. Тя обаче ги няма, с дъщеричката й се надяват добри хора да им помогнат мама да живее. Болестта я връхлита изневиделица.„От съвсем лек натиск при почистване на лице ми се счупи хрущялната кост на носа, след което претърпях операция”, разказва Гергана, цитирана от „Марица”. След четири месеца ходене по мъките лекарите й поставят страшната диагноза рецидивиращ полихондрит, която се характеризира със силно, епизодично възпаление на хрущялните структури, главно в носа, ушите и гърлото.

Освен тях се засягат още очите, сърдечно-съдовата система, ставите, кожата, централната нервна ситема и други. Заболяването се отдава или на наследственост или на хормонални проблеми, но още не е доказано какво го отключва. Знае се, че не се лекува, а се прави поддържаща терапия. От месеци младата майка живее с непоносими болки. Не помагат никакви болкоуспокояващи.

Дъщеричката й Джулия е на 11 години. “Не ми тежи, че аз съм на 33 години и няма лечение за мен. Тежи ми, че детенцето ми остава самичко. Детето ми още много години има нужда от мен, а не от 10 месеца или 5 години както се дават за болестта”, казва майката. Надежда идва преди дни от германска клиника.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *