HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Роми биха и душиха поп, за да го ограбят

Роми биха и душиха отец при опит да оберат манастира му. Случката се разиграла в петък вечерта преди още да се мръкне, но стана известна едва сега. Двамата крадци опитали първо да разбият помещение за инструменти към манастира „Свети Архангел Михаил”, който се намира в подножието на Плана планина, на 3 километра от софийското село Кокаляне, съобщи „Телеграф”.

Отец Геврасий чул странния шум към около 19,15 часа и излязъл да провери какво се случва.

Вместо да побягнат, извършителите се нахвърлили върху духовника и започнали да го бият. В схватката го хванали да гушата и го стискали, вероятно за да не вика за помощ. Престъпниците му отмъкнали мобилния телефон, както и около 200 лева. Виковете на други хора от манастира ги изплашили и двамата побегнали, без да могат да отнесат нещо друго със себе си.

Жалбата за случилото се е била подадена 25 минути след случката ,обясниха от МВР. Кокаляне се охранява от полицейски участък в Панчарево, който е към Осмо районно, а до самия манастир се стига през гората.

Разследващите лаконично посочиха, че работят по случая и скоро ще има резултат. Практиката при подобни случаи е жертвата да даде описание на извършителите, след което полицаите показват снимки на крадци, засичани в района, и жертвата прави разпознаване.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *