Генерал Кирчо Киров предупреди: Набелязани сме от терористите

Още през 2004 година българското разузнаване е получило информация от мощна партньорска служба, че България вече не е разглеждана само като потенциален обект на терористични актове, а е определена като мишена, алармира в предаването „Тази сутрин“ на bTV бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

Той допълни, че това е било заради мекия режим на охрана, заради участието ни в различни операции по света – в Афганистан, в Ирак, заради това, че България е член на ЕС и НАТО. „Всичко това е една война, която се води срещу цивилизования свят. От тази гледна точка България не бива да бъде спокойна и да се счита за единствено островче на стабилност и спокойствие“.

Засега оставаме малко в страни и това е поради обстоятелствата, че не взимаме активно участие в събитията, които се развиват в Близкия Изток, заяви още бившият директор на НРС. „Но България има друго участие – български фирми търгуват с оръжие, което попада в размирните райони на Близкия Изток и може да послужи като един повод за извършване на такъв акт. Не сме абсолютно защитени“.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *