HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Скандал взриви онкологията заради Митьо Очите

Скандал взриви Клиниката по урология на СБАЛ по онкология, след като стана ясно, че Димитър Желязков-Очите е бил приет тихомълком. Решението в два часа посред нощ е взел на своя глава проф. Красимир Нейков, светило в своята професионална област и завеждащ най-новата и скъпа Клиника по урология у нас. Той е имал лична уговорка с дъщерята на Митьо Очите – Станислава, която изпаднала в истерия, след като състоянието на баща й се влошило внезапно в МБАЛ – Бургас. Срещата е била проведена малко преди полунощ в кабинета на Нейков, който е обещал да съдейства предвид обстоятелствата и неотложната нужда на разстреляния Желязков.
С частна линейка и ескорт охранители Митьо Очите е бил докаран в София, за да бъде спасен животът му, но СБАЛ по онкология не приема по спешност.
“Въпреки това Димитър Желязков е бил приет без знанието на управителя на болницата. Нямаме условията да приемаме по спешност, тъй като сме планова болница – има си график. Съответно не разполагаме с нужните банки кръв, които са задължителни за извършване на тази сериозна операция”, коментираха от кабинета на управителя Валентин Ангелов. Оттам поясниха и че Ангелов разбрал за своеволието на Нейков сутринта, по време на рапорта, пише България днес. Желязков няма индикации за раково заболяване, но въпреки това е бил приет по клинична пътека, макар болницата да не разполага със спешно отделение.
“Имало е консултация между проф. Нейков и близките на пациента. Той им е обещал да съдейства и съответно в 12 часа във вторник бе преместен в частна болница”, обясниха за развоя на събитията от СБАЛ по онкология.
Не е ясно дали за професор Нейков ще има санкции заради едноличното му решение, което е в разрез с правилата на болницата.
От СБАЛ-а подчертаха, че операция за спасяването на Димитър Желязков е нямало как да бъде извършена, защото в операционната там нямало нито дежурен екип, нито нужната техника. Състоянието на Очите обаче изисквало неотложна хирургична интервенция на уретера, затова и документите му за изписване били оформени за около час. В 10 часа сутринта в коридорите на лечебницата се появили ченгета, които изгонили гардовете на Очите и завардили входовете, за да може раненият да бъде ескортиран в пета поред болница.
Докато тече екшънът с неправомерното приемане на Митьо Очите в болницата, проф. Нейков напусна България. От кабинета на Валентин Ангелов съобщиха, че той е на пресконференция във Виена до началото на юли.
Във вторник през целия ден проф. Нейков бе на работното си място, но отказваше да обясни какво е наложило тайното приемане на Очите в поверената му клиника.
Не е ясно и кой е трябвало да се грижи за Желязков, след като проф. Нейков е имал вече планирано заминаване в чужбина. “Нито аз, нито колегите бихме се съгласили да поемем отговорност и наблюдение на чужд пациент”, заяви изпълнителният директор на болницата Валентин Ангелов.
Проф. Нейков е член на борда на директорите, но е длъжен да има разрешението на останалите управители за подобен вид настаняване по спешност. Преди да отиде в онкологията, на Митьо Очите е било отказано настаняване във ВМА, “Пирогов” и Александровска болница.

„Софиямед“: Контактен и стабилен е!

Раненият на 5 места при зрелищна престрелка в Слънчев бряг гангстер Митьо Очите е в добро състояние, стабилен и контактен. “В момента е буден и е в съзнание. Провеждат му се изследвания за доуточняване на състоянието му”, коментира пред вестника пресаташето Ангелина Римпова от частната болница “Софиямед”, която прие Митьо. Той ще остане там, докато му бъде поставена диагноза. От болницата поясниха, че към момента нямат данни пациентът им да се готви да заминава на лечение в Израел, тъй като тепърва му се прави диагностика.
Налага се да бъде направена операция, която да спаси пикочните му пътища. Тя ще бъде четвърта поред, въпреки че бургаските лекари бяха заявили, че интервенцията, извършена на 10 юни, бе последна.

Божо Кравата на море, издирват го

Враг номер 1 на Митьо Очите – Божидар Георгиев-Кравата, се плацика на гръцки остров, докато бандата му мизерства. Във вторник 7 души бяха натръшкани в Слънчев бряг по време на възстановката на стрелбата, при която бе убит гард на Митьо, а самият той ранен на 5 места. Освен в опит за убийство бабаитите на Кравата, както и самият той се сдобиха с 10 обвинения. Освен че са членове на банда, те са изнудвали, разпространявали са наркотици и са рекетирали туроператори. Организирали са и трафик на хора, стана ясно от обвиненията им. Освен Божо Кравата ченгетата търсят и авера му Марчо Марчев, който участваше в “Сървайвър”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *