HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Нови цени на тока и топлата вода от 1 юли

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) взе окончателно решение за цените на електрическата енергия, топлата вода и парното, които ще влязат в сила от утре, 1 юли.

От утре цената на тока за клиентите на EVN се увеличава с 0,8 процента, за абонатите на ЕНЕРГО-ПРО се намалява с 0,8 на сто. Няма промяна на цената за абонатите на ЧЕЗ. Цените влизат в сила от утре и ще важат до следващия регулаторен период, който ще продължи до 30 юни 2017 година.

Средното намаление на цената на електрическата енергия за страната е 0,04 на сто.

Ако едно домакинство сега има сметка за ток в размер на 100 лева, увеличението от 1-ви юли върху тази сума ще е 4 стотинки, обясни председателят на регулатора Иван Иванов.

Също от утре влизат нови цени на парното и топлата вода. Средното намаление в сектор “Топлоенергетика” за страната е 2,5 на сто. Най-голямо е поевтиняването в Разград – близо 6 на сто. За клиентите на “Топлофикация – София” влиза в сила намаление от 3,4 процента, съобщава 24 часа. В Пловдив и Варна намалението е съответно 2,4 и 1,6 на сто. По-малко от 1 процент е поевтиняването на топлоенергията на топлофикациите в Плевен, Бургас, Русе, Перник и Габрово.

Цените на парното и топлата вода съгласно днешното решение на КЕВР са определени до края на месец септември тази година, когато регулаторът може да ги промени нагоре или надолу, или да ги остави същите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *