Съседи се биха заради три прасета

С условна присъда от година и половина с тригодишен изпитателен срок завърши съседска кавга за прасета на улица „София“ в град Кюстендил. Главните действащи лица в скандала са Йордан Тошков и комшията му Стоян Даниелов, които от месеци наред воювали тихо заради прасетата, които Тошков отглеждал. Животните и миризмата, носеща се от кочината им, дразнели всички съседи по улица „София”, но най-вече семейството на Даниелов, което живеело на не повече от 10 метра от кочината на Тошков.

Тошков и Даниелов били с влошени съседски отношения, но нещата ескалирали, след като Даниелов се оплакал в община Кюстендил от смрадта, а от там сигнализирали Регионалнаа здравна инспекция и Областната дирекция по безопасност на храните, откъдето изпратили проверки.

На 22 септември миналата година около 19.30 часа Стоян се прибирал в дома си, когато на улицата бил пресрещнат от неговия съсед, подсъдимия Йордан Тошков, който му посочил заканително юмрук и го попитал: „Искаш ли да те убия, с един юмрук ще те очистя?!”. Даниелов премълчал, прибрал се в дома си, оставяйки Тошков да псува по негов адрес, и се обадил на телефон 112, за да извика полиция. След като се обадил обаче, в момент на афект Даниелов излязъл в двора с дръжка от секира. Там го пресрещнал Тошков, който изтръгнал дървената дръжка от ръката му, с удар го повалил на земята и започнал да го рита по краката.

Свидетели на скандала и побоя били съпругите на двамата замесени, както и още две комшийки, които се намесили, за да разтърват биещите се мъже. Съпругата на Даниелов му помогнала да се прибере у дома, където няколко дни останал на легло поради болки в краката и усилваща се болка в дясната ръка. След като ръката му се подула, Даниелов бил принуден да отиде в болницата, където установили счупване на малкото пръстче на дясната ръка. Това наложило първо болният да носи превръзка, а по-късно и ръката му да бъде шинирана, а през това време от Районна прокуратура започнали досъдебно производство срещу Тошков за нанасяне на средна телесна повреда.

След по-малко от година Районен съд – Кюстендил постановил по отношение на Йордан Тошков година и половина условно с тригодишен изпитателен срок, а от ОДБХ разпоредили премахването на кочината, в която живеели три прасета, тъй като според наредбите на община Кюстендил в пределите на града е забранено отглеждането на домашни животни.

По време на делото потърпевшият Стоян Даниелов се отказал от граждански иск, като пред съда обяснил, че искал само прасетата да се махнат, за да може да си отваря прозорците.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *