Гончетата Пурко и Ира от Кресна отново №1 в страната по откриване на глигани

За втора поредна година национални ловни първенци станаха гончетата Пурко и Ира на младите ловци Антон Николов и Васил Димитров от Кресна. Те са донесли на ЛС „Синаница“ толкова купи и медали, колкото други сдружения не са постигали за десетилетия. И при това отличията им са най-вече от националните състезания по работа на гончета с дива свиня за страната, провеждани в гатер на село Павел баня, Пазарджишко.
На националното състезание за 2016 г. Пурко зае първото място в индивидуалното класиране, а Ира е втора, това им донесе и званието национален първенец в отборното класиране.
Преди тези високи постижения двете гончета неколкократно бяха отборният първенец на ЛС „Синаница“ и спечелиха призови места в индивидуалните класирания, провеждани в гатера на Кресна в пиринската местност Влашка чешма, валидни за ловците от Югозападна България.
Двете гончета са още млади и са добре обучени, което се потвърждава и от факта, че много от слуките, постигнати в ловната дружинка на Иван Димитров в Кресна, в която членуват стопаните им Антон Николов и Васил Димитров, се дължат на тяхното усърдие по откриване на глигани. Двамата ловци при това са и сред най-изпълнителните в дружинката при осъществяване засяването на дивечовите полета и други ловностопански мероприятия в ловищата на дружинката.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *