Чудотворни! Бадемите намаляват риска от рак на дебелото черво

Бадеми, лешници, нахут, фъстъци са много предпочитани хранителни добавки. Освен това имат и много ползи за организма. Тук ще обърнем особено внимание на ползите от консумирането на бадеми.

Бадемите намаляват риска от рак, особено рак на дебелото черво. Улесняват и облекчават дихателните пътища. Добра защита срещу зимните настинки, особено за кашлица.

Можете да се отървете от анемията, като редовно консумирате бадеми.

Тези ядки увеличават сексуалното желание и предотвратяват импотентността.

Благодарение на съдържанието си на фосфор укрепват костната система и зъбите.

Бадемите предпазват от кожни заболявания като псориазис. Освен това регулират кръвното налягане и укрепват имунната система.

Съдържащите се манган и мед в бадемите ускоряват обмяната на веществата и увеличават производството на енергия. Можете да запазите енергичността си през целия ден само с приема на една шепа бадеми дневно.

Бадемите са богати на фибри, което предпазва от запек, регулират храносмилателната система и успокояват червата.
Бадемите помагат за нормалното мозъчно функциониране и намаляват риска от болестта на Алцхаймер.

След проведени научни изследвания е установено, че бадемите и бадемовото масло са от голяма полза за нервната система.
Намаляват риска от наднормено тегло. Една шепа бадеми е 256.5 калории, а само един бадем е 17 калории. Консумацията на бадеми между основните хранения намалява чувството за глад.

Консумацията на бадеми и лешници предпазва нивата на липидите в кръвта, което осигурява защита срещу сърдечносъдови заболявания. Съдържащите се мононенаситени мазнини, калий, магнезий, протеини и витамин Е в бадемите намаляват риска от инфаркт. Ядките имат регулаторен ефект за холестерола.

Според Американската диетична асоциация консумирането на бадеми увеличава нивата на плазмата и червените кръвни клетки и витамин Е. В същото време нивото на холестерола намалява.

Бадемите са важна хранителна добавка за консумиране по време на бременност. Това намалява вероятността от вродени дефекти при новородените бебета. Поради съдържанието си на фолиева киселина насърчават клетъчния растеж.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *