Адска жега ни мори до петък, после идват дъжд и гръмотевици

Температури до 38 градуса ще има през почти цялата следваща седмица, но след това от петък ще започне кратък период на разхлаждане. Въпреки жегата обаче рекорди не се очакват, съобщи метеорологът Симеон Матев от TV-МЕТ.

В понеделник ще е слънчево, а максималните температури ще са от 30 до 35 градуса. Във вторник и сряда времето също ще е типично за лятото с изключение на Южното Черноморие, където до обяд ще има разкъсана облачност, която постепенно ще намалее. Източният вятър там ще е и причината за по-голямото вълнение на морето. Максималните температури по крайбрежието ще са около 30 градуса, а на морската вода – 25-27 градуса.

В останалата част на страната температурата ще достигне 38 градуса. Вечерта срещу петък от северозапад ще започне да нахлува по-хладен въздух и ще се заоблачи.

В Северна и Западна България се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици.

В петък ще е по-хладно и ветровито. Температурите ще се понижат с 5 – 7 градуса, като най-високите ще достигнат до 25 – 32 градуса. В Източна България и по Черноморието се очакват превалявания.

Уикендът също ще е по-прохладен – в събота максималните температури ще са от 25 до 32 градуса, а в неделя – 24 – 29 градуса. Ще има превалявания, на места с гръмотевици.

loading...


“След периода на захлаждане времето ще се стабилизира и ще е предимно слънчево. Температурите отново ще достигнат до типичните летни стойности от 30 до 37 градуса. Около 23 и 24 юли пак ще има краткотрайно захлаждане. Оставащите дни до края на месеца ще са слънчеви със сравнително високи температури”, каза Матев.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *