Млечна супа от зелен фасул

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250-300 г зелен пресен фасул
1 глава лук-настърган
1 скилидка чесън-пасирана
2-3 суп. лъж. краве масло
2 суп. лъж. олио
няколко стръка магданоз
черен пипер на вкус
1 кубче пилешки бульон
1 суп. лъж. брашно
1 жълтък от прясно яйце
1 каф.чашка кисело мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязаният зелен фасул запържваме с лука, чесъна и черен пипер в 2 суп.лъж. олио и малко вода. Като остане на мазнина наливаме 6 ч.чаши вода. Слагаме без да режем магданоза. Натрошаваме 1 кубче пилешки бульон. Когато зеленият фасул омекне, махаме от котлона. Изваждаме магданоза. 

Отделно запържваме в краве масло брашното. Киселото мляко и жълтъка разреждаме с бульон от фасула и наливаме при запърженото брашно. Получената застройка изливаме в чорбата. Доваряваме кратко.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *