Маслени пурички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. свинска мас – разтопена (може и краве масло, но със св. мас са по-вкусни) 
1 ч.ч. кисело мляко 
1 ч.л. сода 
3 бр. ванилия 
около 500 гр. брашно 
конфитюр
локум

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

loading...


Изгасяте содата в част от киселото мляко. В дълбока купа смесвате млякото с маста, разбърквате добре, добавяте и ванилията. Замесвате меко тесто, което увивате в стреч фолио и слагате във фризера за около 20 мин. Разделяте тестото на 4 топки, а от всяка топка разточвате тънка кора. Разрязвате на квадратчета. Не е задължително да са толкова малки като на снимката. Може да ги направите по-големи в зависимост от предпочитанията ви. 

Намазвате с конфитюр (аз използвах сини сливи) и завивате на пурички. Готовите пурички редите в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор. Още горещи овалвате пуричките в пудра захар.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *