HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

94-ма абитуриенти получиха дипломите си в НХГ, първенецът на випуска Цветелина Касапинова ще учи в колеж в Шотландия

94-ма абитуриенти на НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ получиха дипломите си за средно образование на тържествена церемония в двора на гимназията. Сред завършващите има 24-ма отличници, които директорът М. Митов награди, а за първенец на випуска бе обявена Цветелина Касапинова от паралелката с профил „Изкуства“ – музика.

„Продължавам образованието си в колеж в Абърдийн, Шотландия, където ще следвам филмово и визуално изкуство. Най-трудно в гимназията ми беше по математика, но да уча в НХГ за мен бе изключително удоволствие, а 5-те години тук ще останат незабравими“, сподели Цветелина, завършваща с успех 5.83 след изкараните резултати от 5.92 на матурата по английски език и 5.26 по БЕЛ.

Абитуриентката, която е талантлива народна певица с усмивка призна, че винаги ще пази в сърцето си любовта към българския фолклор и ще продължи да се занимава с музика независимо от бъдещото си поприще.

С диплома от 5.71 е изявената ученичка от хуманитарната паралелка и досегашен знаменосец на гимназията Екатерина Ангелова, която с много добри оценки от матурите – 5.18 по БЕЛ и 5.24 по философия, ще кандидатства специалност „Логопедия“ в ЮЗУ.

Сред отличниците е и друга талантлива народна певица – Соня Ковачка, решила да продължи образованието си във Факултета по изкуствата в ЮЗУ.

След общата снимка за спомен, връчването на дипломите и последвалите музикални поздрави вече бившите ученици прегърнаха със сълзи в очите любимите си учители и се зарекоха с достойнство и чест да носят званието възпитаник на Националната хуманитарна гимназия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *