HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Поправителни матури в Пиринско в края на август, остават драконовските мерки срещу преписвачи

496 зрелостници са подали заявления за държавните зрелостни изпити, сесия август-септември, съобщи председателят на областната комисия, старши експертът в РИО Светлана Солачка. 302-ма са желаещите да се явят на матурата по български език и литература, която ще се проведе на 29 август, а 422-ма ще покажат знанията си на второто ДЗИ по избор на 30 август.

До 26 август в училищата ще се обявяват и списъци с разпределението на зрелостниците по училища, сгради и зали. До тази дата учениците трябва да получат служебни бележки за допускане до зрелостен изпит. В областта изпитите ще се проведат в 11 училища, в Благоевград матурата по БЕЛ ще е в Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“, а в 7-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ – вторият държавен зрелостен изпит.

Очаква се матурите да протекат при същите мерки за сигурност, както изпитната сесия през месец май. Във всичките 11 училища ще има онлайн наблюдение, до 12 септември ще бъдат обявени и резултатите от двата държавни зрелостни изпита. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *