Социалните иззеха бебе пеленаче от 25-г. майка от Симитли с 21 присъди в досието

Социални работници отнеха бебе на 25 дни от 25-годишна майка от Симитли, след като бе арестувана за кражба. Вергиния Ангелова е задържана вчера в полицията, след като е обвинена, че на 5-и юни откраднала дамска чанта от фризьорския салон в благоевградския мол на ул. „Тодор Александров“. В чантата на Гергана Димитрова имало 2 мобилни телефона и пари, всичко на стойност 1031 лв.

Полицаите бързо успели да разобличат крадлата, която е с 21 присъди зад гърба си, някои от които изтърпяла в Сливенския затвор. Там родила и трите си деца, които оставила при бащата. Когато я обвинили за последната кражба, тя била бременна в деветия месец и разследващите не посмели да я задържат, а я изчакали да роди.

Вчера социалните иззеха бебето й в присъствието на служебен адвокат, а майката бе арестувана и доведена в Районен съд – Благоевград за определяне на мярка. Прокурор Гогова поиска да бъде задържана под стража заради множеството присъди за кражби, заради което е обвинена за престъпление при опасен рецидив. Срещу нея има още 3 висящи полицейски разследвания, едното от които на Гоцеделчевската районна прокуратура за незаконно преминаване на държавната граница.

Ромката, която е неграмотна и безработна, не полагала грижи за бебето, заловена е да проси в Симитли с пеленачето на ръце. Майката обеща, че това повече няма да се повтаря, и поиска да бъде освободена, за да си гледа бебето, защото без него щяла да полудее. На въпрос на съдията как ще издържа детето си, Вергиния обясни, че живее с майка си и доведения си баща, които получават пари от детските на сестра й Есмералда, а от 2 седмици метат улиците в Симитли.

Служебният адвокат пледира за по-лека мярка, тъй като престоят на майка кърмачка в ареста е недопустим. Съдия Калина Иванова определи домашен арест за ромката рецидивистка и се разпореди на социалната служба да върне бебето й незабавно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *