HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Вегетариански кус кус със зеленчуци

Необходими продукти:

4 супени лъжица зехтин
1 глава стар лук
2 скилидки чесън
300 г патладжан (1 брой среден размер)
250 г тиквички (2 броя малки)
1 червена чушка
1 чаена лъжица смлян кимион
1 щипка кайенски пипер
1/2  чаена лъжица джинджифил на прах
1/2 чаена лъжица смлян бахар
400 мл консервирани домати
200 мл зеленчуков бульон
200 г замразен грах
50 г сушени кайсии (6 броя)
200 г паста кус кус
2 супени лъжици нарязан пресен кориандър
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Патладжаните, тиквичките и чушката се нарязват на едри парчета.

Загряват се 3 супени лъжици от зехтина и в него се сотират лукът и чесънът за кратко. Добавят се патладжаните, тиквичките и чушката и се задушават за 5 минути, като се разбъркват периодично. Добавят се всички подправки (без кориандъра) и готвенето продължава още 1 минута.

Към зеленчуците се изсипват доматите, бульона, грахът и нарязаните сушени кайсии и ястието се оставя да заври. След като е завряло температурата се намаля и готвенето продължава за 25 минути, докато зеленчуците станат готови и течността се изпари.

Приготвя се кус кус според упътването на опаковката. Сваряват се 200 грама в 2 литра подсолена вода за 13 минути. След това се отцежда, прибавя се 1 супена лъжица зехтин.

Зеленчуците се сервират със сварения кус кус и ястието се поръсва с пресен кориандър.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *