Топ теми

Салата от червено цвекло

Необходими продукти:

500 г дребно червено цвекло с листата
50 мл зехтин
1 супена лъжица бял винен оцет или лимонов сок
1 супена лъжица каперси
1 скилидка чесън
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Цвеклото се почиства и измива. Отделят се листата заедно с дръжките и се оставят на страна. Грудките цели, без да се белят се варят в подсолена вода около 45 минути докато омекнат. В този момент се добавят измитите листа заедно с дръжките и варенето продължава под капак още 8-10 минути.

Цвеклото и листата се прецеждат и се оставят да се охладят. Грудките се обелват и се нарязват на колелца. Дръжките и листа се нарязват на едро. Всичко се подрежда в чиния и се поръсва с каперсите.

Смесват се зехтина, оцета (лимоновият сок), нарязания чесън, сол и черен пипер на вкус. Салатата се залива с дресинга и се поднася със стайна температура или охладена.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *