Тиквички по гръцки

Необходими продукти:

2 тиквички

брашно

сол

олио/зехтин

лед и студена вода

За соса:

2-3 ск. чесън

300 гр. кисело мляко

2 с.л. течна сметана

копър

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките на тънки лентички по дължина. Приготвяме купа пълна с лед и студена вода. Потапяме тиквичките и ги отставяме в хладилника за около 30 минути.

През това загряваме олиото. Вадим тиквичките от водата, посоляваме ги и ги овалваме в брашно.
Внимателно ги изтръскваме от брашното. Пържим ги от двете страни. Когато ги извадим ги редим върху кухненска хартия за да се отцеди излишната мазнина. Имайте предвид, че стават мазнички.

Счукваме чесъна с щипка сол, смесваме киселото мляко, сметаната и копъра.

Хапвайте ги веднага докато са топли и хрупкави.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *