HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Санданчани се развеждат, коя е критичната възраст и кои са най-стабилните бракове

83 бебета, родени в чужбина през 2016 г., са записани като граждани на Сандански. 69 пък са разводите, постановени в Районния съд в града. За сравнение – през 2015 година те са били 32.

Основната причина, която посочват и мъжете, и жените за развода, е несходство в характерите. 45 от разводите са по взаимно съгласие, следват тези, при които единият обвинява половинката си в алкохолизъм, наркомания, пристрастеност към хазарта, физически или психически тормоз. При тези разводи се водят две или три съдебни дела със свидетели, делба на имоти и покъщнина. При три от разводите мотив за разтрогване на брачния съюз е посочена изневяра.

Найкритичната възраст, при която брачните партньори подават молба за развод, е от 34 до 42 години. Най-стабилни са браковете сред мъжете и жените над 55 години. Всеки втори брак, сключен през последните десет години, приключва с развод.

Другата крайност е, че една трета от новородените бебета през този период се раждат в семейства без сключен официален брак.

Според статистиката най-стабилни са сключените бракове на семействата, живеещи в села, отдалечени от общинския център. Най-много са разводите на живеещи в Сандански и в близките населени места Дамяница, Ново Делчево, Поленица, Джигурово, Лешница.

172 е броят на сключените бракове през 2016 година. От тях 20 са сключени в чужбина и са пресъставени в Сандански.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *