Палачинки на фурна

Продукти:

Смес за палачинки:
500 мл прясно мляко
3 яйца
около 10 с. л. брашно
щипка сол
щипка захар

За плънката:

250 г кайма 
1 ч. л. сух босилек или риган
1 глава лук 
или 1 стрък (бялата част) праз лук
100 мл вода или бульон
100 г настърган кашкавал


Приготвяне:

Сместа за палачинките се обърква. Пържат се с дебелина и форма по желание. Каймата се запържва до златисто и се добавя ситно нарязаният лук. Добавя се водата (бульона) и се задушава за около 5-10 минути. Посолява се и се подправя с босилек. Маха се от огъня и се добавя настърганият кашкавал. Палачинките се пълнят с тази смес. По желание: нареждат се в тава и се поръсват с кашкавал. Палачинките се пекат в предварително загрята фурна (200 С) за около 5 минути или докато се разтопи кашкавала.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *