Дупнишко село в ПАНИКА заради братя рецидивисти, полицията бездейства!

Дупнишкото село Крайници е в паника заради агресивен местен жител. Той обикаля с нож и заплашва хората. Дори е опожарил местно заведение. Краят на драмата обаче не се вижда и нещата стават още по-сериозни. Местните жители се страхуват от човека, който е на 37 години и обикаля с нож и плаши с убийства. Те обаче се страхуват не само от него, но и от неговия брат. Той многократно е лежал в затвора, но в момента е на свобода, съобщава bTV.

„Това са рецидивисти, които незабавно трябва да се приберат. Те нямат място между хората. Единственото място, в което може да живеят и да са добре, това е затворът. Те между хората не могат да се оправят. Постоянно крадат, заплашват хората, опожариха заведението”, разказа местен жител.
 
Собственичката на опожареното заведение разказа как се е стигнало ди неговото изпепеляване. „Имаше скандал. Обадихме се на 112. Полицията дойде, но той е като приятел с тях. Бях безсилна, затворих заведението. Тогава той ме заплаши, че ще запали заведението. Казах им на полицаите, но те само ми се изсмяха, не направиха нищо и го отпратиха”, каза собственичката.
 
Кметицата Димитрова обясни, че са подадени многократно сигнали за двамата души, както и за караваната. Полицаите обаче идват и реакция адекватна няма.
 
Двамата рецидивисти също редовно пребивали баща си. Единият синовете му дори му отхапал пръста. Човека го бе страх да говори пред камерата, защото довечера ще бъде бит. Местните призоваха на човека да бъде назначена незабавно охрана. „Това са двама олигофрени, които полицията ги знае, но нищо не прави. Взима ги за пет минути и ги пуска. Да се вземат мерки. Ако не може, знае се какъв е съответния ред”, казаха още местни жители.
 
Бащата на двамата братя дори бил ръган с нож от тях. „Многократно съм помагал на полицията да ги задържат. Слагат им белезниците, но след малко ги пускат. С тях не може да се говори. Има тормоз”, каза той. Мъжът също призна, че единият от синовете му има психически отклонения.
 
Другият брат пък шофира без книжка и постоянно създава опасности от инциденти. „Винаги кара бързо, но никой не взима мерки. Той дори е с действаща присъда”, казаха местните.
 
От полицията са обещали да има засилено полицейско присъствие.
 
„Искаме от полицията сигурност. Като им звъннем, да дойдат и да си свършат работата. А не да се крият и да казват, че не могат да направят нищо”, недоволстваха местните жители.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *