Виктор Николаев остана без къща, водещият с непосилна ипотека за дома си

Виктор Николаев се прости с мечтата си да стане собственик на кокетна виличка в провинцията и поне засега ще трябва да се примири с горещините през лятото в столичния си апартамент. Водещият на „Здравей, България“ таял огромна надежда банката да го подкрепи в закупуването на имот, но останал с празни ръце, одумват финансовите му патила из кулоарите на Нова телевизия.

Виктор Николаев и семейството му – журналистката от БНР Людмила Железова и дъщеря им Дара – обитават апартамент от едва 61 квадрата в центъра на София, който обаче е започнал да им отеснява. Жилището било двустайно, като спалнята обитавали родителите, а другата стая ползвали хем като кухня и дневна, хем като детска за 9-годишното момиче.

От дядова ръкавичка апартаментът ставал поносимо място за живеене само по време на ученическите ваканции, когато Виктор и Люси пращали Дара при техните родители. Лятно време грижите за детето поемала баба Денка в Бургас, а през другите ваканции Дара гостувала на родителите на Виктор – Роси и Николай, в Разград. В Делиормана водещият командировал щерка си по-често преди да започне да ходи на училище.

За да реши проблема с жилището, водещият, с когото се будят зрителите на Нова телевизия, си наумил да се сдобие с още една недвижима собственост, като смени градската със селска среда. На израсналия в спокойния Разград новинар шумотевицата и гъчканицата в идеалния център на София му действали потискащо и депресиращо и Виктор мечтаел за дом сред природата – на зеленина и чист въздух, където сутрин да го будят не клаксоните или сърдитите съседки реститутки, а пойните птички. Освен това отдавна завиждал на колежката си Ани Цолова, която си купи голяма къща в луксозния столичен квартал „Драгалевци”.

Журналистът имал приятел в агенция за недвижими имоти и с негова помощ набързо попаднал на два имота, които отговаряли напълно на изискванията му. Единият, едноетажна къща с просторен двор и овошки, бил в село Царичина, което е на трийсетина километра от центъра на столицата. Другата къщичка била в противоположна посока, в Панчарево, но пък тя била втора опция, тъй като хем цената й била по-тлъста, хем и мястото е доста по-пренаселено, отколкото селцето от Костинбродска околия.

Плановете на Виктор да заживее на чист въздух обаче се сгромолясали със страшна сила, когато водещият поискал съдействие от банковите инспектори. Макар да получава сравнително големи доходи от телевизията, те не му достигнали за кредит, с който да си купи така желаната виличка, пише пик. Проблем се оказали 2 заема, които Николаев все още погасявал, и непосилна ипотека. Първия той теглил преди години за жилището, в което сега живее, а другия – миналото лято, за да си купи джип „Мицубиши“. Виктор Николаев взе колата чисто нова, след като задигнаха предишния му автомобил точно пред Първо районно управление в столицата и той дълго време се придвижваше до работа с такси.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *