Тортелини с пилешко и броколи

Продукти

255 г тортелини със сирене

1 с.л. зехтин

2 ч броколи, накъсани на цветчета

1/2 ч лук, нарязан

1 ч червена чушка – нарязана на кубчета

3 с.л. брашно

2 с.л. зехтин

3/4 ч пилешки бульон

3/4 чаша мляко

1 ч.л. смлян кимион

1/4 ч.л. лют червен пипер

4 ч пилешко, сварено и нарязано

3/4 ч настърган кашкавал

1/2 ч настъргано сирене

1/2 ч тортила чипс, натрошен

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 160ºС. Сварете пастата както е указано на опаковката. През това време намажете с олио йенска тенджера. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган на средно висока температура. Задушете броколите, лука и чушките в зехтина за около 3 минути, като се разбърква често, докато поомекнат. Извадете сместа от тигана. Запържете брашното и 2 с.л. зехтин в същия тиган на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато сместа е гладка. Добавете млякото, бульона и кимиона. Загрява се до кипене на умерен огън, като се разбърква непрекъснато; свалете от огъня. Добавете пилешкото месо, кашкавала, тортелините и сместа с броколи. Изсипете сместа в йенската тенджера. Пече се в продължение на 25 до 35 минути или докато заври. През последните 5 минути на печене, поръсете с със сиренето и тортила чипс; пече се докато сиренето се разтопи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *