
Необходими продукти:
4 бр. тиквички
1 кутия козе сирене Chevreux
1 консерва рибки аншоа
50 мл. зехтин
за поръсване:
пресен копър
каперси
клечки за зъби за забождане
Начин на приготвяне:
Измийте добре тиквичките. По желание ги обелете или запазете кората. Нарежете ги по дължина на ленти с дебелина 0,02 см., които ще гриловаме.
Загрейте тигана и капнете малко зехтин в него. Гриловайте парчетата тиквички от двете страни. Не ги солете. Прехвърлете козе сиренето в купичка и леко го размачкайте с вилица. Отворете консервата с аншоа.
Намажете лентите грилована тиквичка по дължина с фин слой козе сирене. Отгоре поставете половинка рибка аншоа. Навийте на рулце от тънката страна, към по-широката. Забодете вертикално клечка за зъби, за да държи рулцето завито и го прехвърлете в плато.
По същия начин навийте и останалите рулца. Поръсете с каперси и наситнен, пресен копър. Охладете и поднесете като мезе за чаша бяло вино.
Коментар с Facebook
loading...