Продукти:
4 броя картофи
40 г настъргано сирене тип Чедър
20 г настърган Пармезан
1 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
400 г телешка кайма
400 г консервирани домати
2 с. л. доматено пюре
1 кубче телешки бульон
1 с. л. ситно нарязан босилек
Приготвяне:
loading...
Картофите се почистват и се обелват. Сваряват се и се разрязват на половинки. Издълбават се, като се оставят стени 1 см. В тиган със сгорещен зехтин се запържват нарязаният лук и пресованият чесън. Прибавя се каймата и се запържва, докато стане кафява. Прибавят се нарязани на кубчета консервираните домати, доматеното пюре, кубчето бульон и босилек. Готви се докато сместа леко се сгъсти. Картофената маса (от издълбаването) се прибавя към каймата и се разбърква добре. Пълнят се картофите и се поставят в тава за печене. Поръсват се с настърганите кашкавали. Запичат се в предварително загрята фурна на горна скара за 5-7 минути или докато се разтопи кашкавалът.