Рокер тормози собственик на заведение, иска му 2000 лв., за да не го затвори

Собственикът на механа в парк „Рила“ в Дупница Георги Стойнев подаде жалба вчера следобед в РУП – Дупница срещу отговорника за озеленяването в парка Димитър Недев, който е популярен като водач на рокерите от клуб „Неразделни братя“. В жалбата си, която е написал пред дежурния офицер Стоян Иванов, бизнесменът Георги Стойнев твърди: „Димитър Недев от две години тормози мен и персонала на заведението. Закани ми се, че ако не му дам 2000 лв., ще ми затвори механата. Страхувам се за мен и за работниците ми. Налетя ми на бой, защото след 11.00 часа зареждам механата със стока. Разпореждането от общината е до 11 часа да се зареждат обектите, но персоналът ми идва в 11 часа, тогава идва и главният готвач, а на него заприходявам стоката. Д. Недев подаде фалшив сигнал на тел. 112, че музиката в ресторанта ми е много висока и пречи на хората, които си правят тържества на барбекютата, съседни на моето заведение. По сигнала пристигнаха полицаи, но заведението ми е извън населено място, а и имам разрешително да работя до 2 часа след полунощ. Полицаите дойдоха и си тръгнаха, без да ми съставят акт, защото не съм в нарушение. Единият от входовете на парка е заключен с катинар, оттам не могат да влизат хора, нито пък аз мога да си зареждам ресторанта със стока. Димитър Недев ме заплаши, че ще ми докара 40 рокери и ще ми изпочупят заведението. Бях принуден да подам жалба, защото тормозът продължава”,заяви Георги Стойнев. Барманът на заведението му, бившият полицай Костадин Костадинов, разказа: „Димитър Недев като дойде в заведението ни унижава, като иска пред него да се избършат приборите за хранене, кара ни да бършем и чашата, в която пие. Той отговаря за озеленяването в парка и няма право да ни се бърка в работата. Сутринта провали цяло кръщене, отиде и забрани на хората да пускат музика, а те са си платили такса в общината да ползват барбекюто”, заяви Костадин Костадинов.

Готвачката в заведението на Георги Стойнев – Марияна Атанасова, допълни: „Страхувам се да идвам на работа. Димитър Недев все си намира причини да се заяжда с персонала, който работи в заведението. Ако имат нещо да делят с шефа ни, това е тяхна работа, но ние идваме за едната заплата тук”. 

Репортер на вестник Струма“ отиде в парк „Рила“ и завари на същото барбекю семейство Божкови, които празнуваха семеен празник, но и те събираха софрата. Един от тях заяви: „Дойде един едър младеж и ни забрани да пускаме музика, развали ни настроението. Най-възрастният от нас носеше акордеон, но му се отсвири. Преди нас е имало хора, които са правили кръщенка, но след като са били предупредени да не пускат музика, са си тръгнали. Разочаровани сме.

Репортер на „Струма“ потърси зам. кмета на община Дупница Красимир Георгиев, тъй като паркът е собственост на общината. Оказа се, че сутринта е имало пореден сблъсък между Димитър Недев и Георги Стойнев, за което той е бил уведомен. Ето какво каза зам. кметът: „Бях уведомен за пререканията между собственика на механа и назначения от общината Димитър Недев. Той отрече да е рекетирал Георги Стойнев и да се е държал непристойно с него. Аз не мога да решавам кой е крив и кой е прав, затова се обадих на началника на полицията в Дупница Борислав Динев, той да проведе разследване и да реши кой е виновен и кой не“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *