HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Огретен с картофи и сирене

Продукти:

500 г картофи
1 яйце
50 г сирене
50 г кашкавал
300 мл прясно мляко
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
чубрица
1/4 ч. л. смлян черен пипер
сол на вкус


Приготвяне:

Картофите се обелват и нарязват на средни кубчета. Сваряват се в подсолена вода до готовност и се отцеждат. Междувременно се приготвя сос Бешамел. В малка тенджера се разтопява кравето масло и се запържват 2 с. л. брашно до златисто. Сипва се постепенно прясното мляко, като сосът се бърка постоянно. Готви се 5 минути до сгъстяване. Фурната се загрява на 230 С. В голяма купа се смесват охладените картофи, половината сос Бешамел, натрошеното сирене, яйцето, черният пипер, чубрицата и солта. Всичко се разбърква и изсипва в намаслена огнеупорна тава. Отгоре се полива с останалия Бешамел и едро настърган кашкавал. Ястието се запича за 10-15 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *