Истината е, че лекарите не знаят нищо за човешкото тяло! Ето какво тъне в мистерия!

Не всичко свързано с човешкото тяло има своето научно обяснение, вижте 5 неща, които все още са мистерия

Запознайте се с пет неща от човешкото тяло, за които науката все още няма обяснение. Много от процесите в организма ни остават пълна загадка за учените.

Пръстовите отпечатъци дори при еднояйчните близнаци остават различни. Защо е необходимо на природата всеки отделен индивид да се различава именно по този белег, който е уникален и има ли друго важно приложение все още е загадка за учените.

Все още специалистите не могат да установят със сигурност какви бактерии живеят по човешкия език. Те се опитват безуспешно да ги съберат. Но усилията им засега остават без резултат. Причината е, че когато бактериите попаднат извън средата, в която живеят те бързо загиват. Затова не могат да бъдат изучени, преброени и класифицирани до сега.

Въпросът как храната става на енергия остава все още без отговор. Единственото ясно нещо е, че чрез митохондриите, които са мини органели  храната се превръща на енергия. Но самия процес на превръщане все още е неясен.

Още един въпрос няма разумен отговор. Никой не знае какво се случва при обезглавяване. Има разказани ужасни истории, че след отделянето на главата от тялото очите й се отварят. Сякаш обезглавения е жив. Според учените някои мозъчни функции действат още 30 секунди след отделяне на главата от тялото. Но няма кой да каже дали съзнанието е сред тези функции. И дали човекът още 30 секунди може да мисли? Със сигурност никой не очаква това да стане ясно в скоро време.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *