Филм на преподавател от ЮЗУ спечели три големи награди в Прага

Филмът на доц. Костадин Бонев от ЮЗУ – Благоевград „Потъването на Созопол“ спечели трите големи отличия на независимия международен филмов фестивал в Прага PIFF 2016. Той взе големия приз „Златен орел“ и отличието за най-добър режисьор, а Константин Занков – за най-добър оператор. Това е поредното признание за преподавателя от Факултета по изкуствата.

 „Потъването на Созопол” е носител на редица призове от фестивали у нас и в чужбина. Той беше избран за най-добър чуждестранен филм на нюйоркския кинофестивал през 2015 година, спечели наградата за най-добър игрален филм с бюджет до 2 млн. лв. на 9-ия европейски филмов фестивал в Берлин. Лентата взе наградата за най-добър актьорски ансамбъл на международния филмов фестивал в Милано. Филмът на доц. Бонев спечели четири отличия на наградите на Българската филмова академия 2015.

„Потъването на Созопол“ е третият игрален филм на доц. Костадин Бонев, автор и на много документални филми. Направен е по едноименния роман на Ина Вълчанова. Разказва историята на 50-годишния Чавдар Кършев-Чево (в ролята е Деян Донков), който отива в града, прекарал младостта си, с 10 бутилки водка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *