Перничани налазиха районното, представят се за собственици на мистериозните пачки (ВИДЕО)

Появиха се претенденти за изгубените пари в Перник. От една седмица полицията издирва собственика на четирицифрена сума, намерена и върната от пенсионер, предава нова. 

Миналият петък 69-годишният Иван отишъл да купи диня. По пътя  възрастния мъж намерил голяма сума пари и без колебание отишъл да ги предаде в полицията. „Не се гордея с постъпката си. Смятам, че това е единственият път, по който трябва да се постъпва”, разказа той.  

В Районното управление на полицията започнали да пристигат мераклии. Един от кандидатите се появи днес. 

„Изтеглих голяма сума пари. Една част от тях похарчих, а другата – изгубих. Трябва да са между 4000 и 5000 лева”, разказа Александър Петров. За полицаите обаче това не е достатъчно. За да върнат парите на истинския им притежател, той трябва да посочи точната сума, къде точно са изгубени парите, в какво са били парите, имало ли е нещо с тях и самите купюри. 

Мъжът не знае кога точно се е простил с банкнотите. Твърди, че това се е случило или в края на юли или през август месец. Случайно или не, всичко явили се претенденти, заявяват че банкнотите били в черен плик. Такъв, какъвто беше показан и в репортажа. 

„Идва и друг човек, посочи района, но всичко друго не съвпадаше. Последният човек посочи в какво са били парите, но сумата е доста различна”, обясни началникът на I РПУ в Перник Владимир Тодоров.   

И макар полицаите да не казват дали появилите се мераклии лъжат, факт е,че все още няма човек, на когото да върнат изгубените пари. Ако истинският собственик все пак се появи, полицаите смятат да направят задълбочена проверка как парите придобити.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *