Печени люти чушлета

Необходими продукти:

2 кг люти чушки
500 мл оцет 6%
1 л вода
100 г сол
50 г захар
100 мл олио
4 връзки копър
2 глави чесън

Начин на приготвяне:

Чушлетата се измиват и се изрязват част от дръжките им. Леко се изпичат. Водата, оцетът, солта и захарта се сваряват. Докато е още топла сместа се накисват чушлетата и отлежават 5 минути. Изваждат се и се нареждат в буркани от 1 л – ред чушлета, ред ситно нарязан копър и чесън. Заливат се с изстиналата смес. Затварят се с капачки или целофан. Съхраняват се на хладно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *