Пърленки на тиган

Продукти: 

500 гр брашно
20 гр мая прясна/ половин пакатче суха 
щипка сол 
щипка захар 
400 гр кисело мляко 
масло 
ронена чубрица 
сирене


Приготвяне:

От продуктите се замесва меко тесто, като първо се разтваря маята в малко хладка вода и се добавя щипката захар. Оставя се натопло да втаса за около 30 мин. След това се откъсват топки, оформят се като мекици и се пекат в тефлонов тиган, подмазан с масло. Изпечената пърленка още топла се донамазва с масълце, поръсва се с ронена чубрица и сирене.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *