HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Търсят началник на отдел в Разплащателна агенция – Благоевград, заплатата е до 2250 лв.

Разплащателна агенция – Благоевград обяви конкурс за началник на най-важния си отдел – „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“, който обработва и одобрява молбите за директни плащания от фонда.

Най-ниската степен на висше образование – бакалавърска, и 4 г. професионален опит, без да е уточнено в каква сфера е той, са единствените изисквания, на които трябва да отговаря кандидат-началникът. Изискванията към образованието му видимо са силно занижени, предвид многобройните му бъдещи ангажименти, включващи организиране, координиране и контролиране цялостната дейност по предоставяне на информация за дейността на фонда, условията, критериите, изискванията и документите, необходими за финансово подпомагане на земеделските производители в региона, администриране на процеса на прием и обработване на заявленията за финансово подпомагане по мерките от ПРСР на областно ниво, както и подадените заявления, подпомагане и документи за директни плащания.

Според заповедта за обявяване на конкурса, подписана от изпълнителния директор на фонда Румен Порожанов, бъдещият началник ще може да разчита на ранг държавен служител и заплата от 420 до 2250 лв.

Отделът е без титуляр началник от януари т.г., когато Р. Порожанов пристигна без предупреждение в Благоевград и обезглави местната Разплащателна агенция, уволнявайки директора Георги Качев, началника на дирекция „Прилагане на мерки и схеми за подпомагане“ Огнян Китов и финансиста Красимир Динчев с мотив несправяне с работата, изпускане на срокове по програмите с директни разплащания, непредвидени проекти и объркани процедури.

От София Порожанов командирова за заместник на Китов Асибе Карамешинова, тя обаче се задържа малко, след което начело на отдела със заповед за вр.и.д. за 6 месеца бе назначена експертката Илияна Сръндачка. На 1 септември тя пък сдаде поста на поредния вр.и.д. началник – Снежана Шаренкова.

Самата Шаренкова пристигна в Разплащателна агенция – Благоевград от областната дирекция на фонда във Варна, тук се залюби с колегата си в отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ Иван Тупавичаров и двамата заживяха на семейни начала в къщата му в Симитли. От издигането на варненката до началнически ранг всъщност пострада любимият – за да няма конфликт на интереси между него и пряката шефка, той бе преместен в друг отдел.

С новия началник съставът на областната дирекция в Благоевград отново ще стане 61 души, от които 20 са в отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане”. Общата численост на администрацията на ДФЗ в страната пък е 1546 щатни бройки – толкова те останаха след „голямото“ оптимизиране на структурата през май месец миналата година, когато бяха 1660 души.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *