Шефът на болницата в Благоевград отслабна с 20 кг, резултатът е впечатляващ

Директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев свали 20 килограма от теглото си със здравословно хранене и физически упражнения, предимно разходки. Резултатът от отслабването на болничния управител, който е висок около 1.90 м, е впечатляващ. 

Над 10 килограма от теглото си свали и специалистът по образна диагностика и управител на Медицински център в Благоевград д-р Андрей Янакиев, който спазва режим по определена от диетолог схема. Той влезе в отлична форма с популярната алкална диета, която включва пълна детоксикация на организма с прием на зелени продукти, предимно маруля, броколи, зеле, спанак, моркови, лимон, кафяв ориз и други, без употреба на алкохол, безалкохолни напитки… като храненето е 5 пъти на ден, три основни и две междинни.

Д-р Митев, който съвместява тежката и отговорна работа на болничен управител и два пъти в седмицата работи в акушеро-гинекологично отделение, поддържа висок тонус. Той избягва да се движи с автомобил, всеки ден изразходва енергия чрез много движение на открито, като разходката се е превърнала в негово хоби.

„Искам да уточня, че по отношение на храненето има различни диети и хранителни режими. Аз лично не спазвам определена диета, а режим с колкото се може по-големи количества пресни зеленчуци и плодове, сега сезонът го позволява, млечни продукти и адекватно физическо натоварване”, разкри д-р Митев.

Ето какво поясни той: „Не пропускам закуската и се храня редовно през деня, като се съобразявам с хранителните продукти, определно избягвам тестените изделия, както и сладкиши, пия кафе и много вода – над 1,5 литра на ден, защото водата подпомага метаболизма на организма и води до по-лесното очистване.

Съобразно възрастта, при определени хора след 45-50-годишна възраст се получава завишаване на телесната маса. За съжаление много хора имат проблем с теглото. Строгите диети са средство за постигане на бърз, но временен ефект и, естествено, не могат да се прилагат за по-продължително време. Те са насочени за кратко прилагане, след това трябва да се започне балансирано, рационално хранене със съчетаване на всички хранителни вещества, от които има нужда организмът – въглехидрати, белтъчини, мазнини.

Медицинската статистика сочи, че в Благоевград много често колегите от спешно отделение обслужват млади хора, предимно тийнейджърки, студентки и млади жени, които гладуват неправилно и колабират. Неправилната диета води до стресови ситуации за организма. Гладуването, освен че е опасно, води и до затлъстяване, защото един организъм, който е тормозен с периоди на гладуване и неправилно хранене, обърква регулацията си и обмяната на веществата.

И тук искам да поясня, че при всички случаи, когато човек се захване с диета или със схема, която довежда до промяна на обичайния му начин на живот, ако има някакви заболявания, задължително трябва да се посъветва с личния си лекар или специалист диетолог. Естествено, в младежката възраст, по време на активния растеж, децата трябва да се хранят балансирано, диетата, ако не е по лекарска преценка, е противопоказна за тях, защото организмът им е неукрепнал и има риск от заболявания. Основната причина, с изключение на метаболитни /обменни/ и хормонални заболявания, хората да не могат да запазят постигнатото тегло е, че се връщат отново към обичайния си начин на живот, като има несъответствие между приетите калории и изразходваната енергия”, заключи д-р Митев.

loading...


 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *