АБВ – Перник без представител в РИК за президентските избори, бройката отиде в ГЕРБ

Упълномощен представител на КП АБВ в Перник не се яви на консултациите при областния управител и с това загуби правото неин член да участва в РИК за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за национален референдум. Днес късно след обяд Областният управител д-р Александър Александров проведе консултация с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия – Перник. Съставът на РИК е определен с решение на ЦИК и е от 13 души.Разпределението им по квоти е четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от Коалиция „БСП лява България“ и ПП ДПС, и по един представител от  КП Реформаторски блок, КП Патриотичен фронт, КП България без цензура, КП АБВ и ПП Атака. На срещата не присъстваше упълномощен представител на КП АБВ, който да депозира писмено предложение за определяне състава на РИК. За заемане на свободното място на основание решение на ЦИК бе проведен жребий. Представител от присъстващите партии и коалиции изтегли предложението на ПП ГЕРБ, с което членовете на партията в РИК, се увеличават с един.

Политическите сили постигнаха съгласие за председател, за заместник-председатели и секретар в районна избирателна комисия в област Перник. Всеки един от избраните членове има необходимата квалификация и опит в провеждането на избори.

Протоколът от консултацията и проведения жребий, заедно с предложението на Областния управител  д-р Александър Александров за определяне състава на РИК, ще бъде предоставен на Централната избирателна комисия, която ще се произнесе с решение на 16 септември.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *