Предупреждение! Цяло семейство починало, когато жената направила една единствена грешка в кухнята

Картофите могат да бъдат вкусна храна, която може да се използва за безброй вкусни рецепти. За съжаление, в някои случаи може да се окаже фатално.Ако имате картофи в своя дом, които са от дълго време, най-добре е да го изхвърлим, пише zajenata.bg.В продължение разберете я причината за това!

Осем-годишната Мария Челсаева от Русия останала сирак през 2014 г. заради стари картофи, които семейството й оставило да гният в мазето. Когато баща й отишъл в мазето да вземе няколко картофи, никога не се е върнал. Тогава майката на Мария Отишла да го потърси в мазето, но и тя не се върнала.

Същото се случило и с брата на Мария, а в крайна сметка и с баба й. Бабата на Мария, преди да отиде в мазето повикала съседите на помощ, но когато пристигнал един от съседите, било вече късно, защото бабичката вече отишла в мазето и преживяла страховитата съдба както и останалата част от семейството на осемгодишното момиче.

Картофите
Важно е да се помни, че картофите съдържат glycoalkaloids, химическо съединение, което също се намира в отровните растения. Това прави картофите отровни в реални обстоятелства, не само когато се консумират, но и от само от вдишването на химикалите, които се освобождават при гниенето им.

Концентрацията на glycoalkaloids се увеличава, тъй като картофите узряват, при което излъчват опасни, токсични газове. Излагането на това смъртоносно съединение убило семейството на Мария.

Мария също за малко не умряла, когато отишла да търси семейството. За щастие, газът малко се разредил, защото майка оставила отворена врата.

Това, което се случи със семейството на Мария е истинска трагедия, но се надяваме, че тяхната история ще послужи като предупреждение за опасностите от изгнили картофи.

Моля да споделите тази трагична история със своите приятели и те знаят колкоможе да бъдат опасни гниещите картофи .

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *