Стана ясно защо жените винаги се влюбват в нарциси

Ако все ви се струва, че мъжете, по които се увличате, са самовлюбени надувковци, то най-вероятно не се заблуждавате и те са наистина такива. Според скорошно австрийско проучване, жените определено имат склонност да се влюбват повече в мъже с нарцистични наклонности. Всъщност, най-точно казано е, че не ни привлича прекомерната самовлюбеност, а по-скоро самоувереността, пише woman.hotnews.bg.

Изследването било проведено по следния начин: накарали най-различни мъже да се опитат да определят себе си и да анализират личността си с няколко думи и след това ги изпращали на така наречените „Speed dates” (бързи срещи). След всяка среща жените трябвало да споделят впечатленията си и да кажат дали биха излезли на втора среща с дадения мъж, или не.

Резултатите: дамите са били значително по-привлечени от мъже с нарцистични наклонности, които са по-самоуверени, суетни и обичат да са център на вниманието. Всъщност те били впечатлени от мъжете, които общуват леко и са комуникативни, не толкова толкова заради това, че са твърде самовлюбени. Много често „нарцисите“ умеят изкуството да съблазняват и да правят отлично първо впечатление, защото в повечето случаи обичат да общуват и обикновено са водещата фигура в разговора, а ние жените обожаваме мъже, които ни заговарят и с които не ни се налага да се чудим за какво да си приказваме. Именно тези им качества ги правят много привлекателни на пръв поглед.

Но ето какво доказва едно друго изследване, проведено в Германия: Оказва се, че нарцистичните натури не са толкова примамливи за жените за дълъг период от време. Малко дами биха предпочели да имат дългогодишна връзка с мъж, който е обсебен от себе си.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *