Още половин месец ретрограден Меркурий! Ето какво не трябва да правите

Ретроградният Меркурий води до затруднения в професионален план, но пък влияе добре на междуличностните отношения. Такова мнение изрази пред „Дарик“ астрологът Краси Кирчева. Тя разказа, че периодът не е благоприятен за стартиране на нова работа. Ретроградният Меркурий, в който се намираме, ще продължи до 22 септември. През декември и януари също ще има такъв период.

„Меркурий е най-свързан с работата и може би затова той стана най-популярен от всички планети. Ретроградно се нарича движението на Меркурий, което на нас ни изглежда обратно по небесната сфера, защото по принцип планетите вървят напред, считано от запад на изток“, обясни Кирчева. 

По думите й всяко използване на сръчност, ум, логика и база данни може да бъде затруднено в този период: „Например, ако искаме да си намерим файловете, стриктно да си проверим пощата, да боравим с инструменти, да правим ремонти. Дори здравеопазването и диагностицирането могат да бъдат, в известен смисъл, затруднени по време на ретроградния Меркурий. Но пък това е и времето, в което по-дълго съзерцаваме нашите теми и е възможно да се докоснем до една по-голяма дълбочина“.

„Този процес на объркване и нарушена логика във външния свят дава професионално затруднение но пък в личен план е много подходящ, защото сме по-склонни да кажем това, което ни вълнува – тези теми, за които е нямало време или не е било удобно да се обсъждат“, каза още астрологът.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *